Laatste Blogs

Lees de laatste Trends op het gebied van de nieuwste technologie - Innovatie van gadgets - Nieuw software toepassingen - Vele andere tech toepassingen.

Gamen officieel een sport in Azië

Gamen officieel een sport in Azië

Gamen is in Azië een officiële sport. De Aziatisch Olympische raad (OCA) heeft beslist dat e-sports een discipline zullen worden op de Asian Games, een sportcompetitie die om de vier jaar wordt georganiseerd.

De beslissing is op zich niet zo verrassend. Vorig jaar ging er wereldwijd bijna 500 miljoen dollar naar de markt en dat zal de komende jaren naar alle verwachtingen verdubbelen.

Immens populair
De Chinese internetreus Alibaba is de drijvende kracht achter de erkenning. Hij werkt al een tijdje samen met het OCA en investeerde al miljoenen in e-sports in Azië.

Welke games allemaal gespeeld zullen kunnen worden op de Asian Games is nog niet helemaal duidelijk. Wel is geweten dat gamen een immense aantrekkingskracht heeft, vooral bij jongeren. Livestreams van gamers die hun favoriete games spelen worden dagelijks door tienduizenden mensen bekeken.

Arena's
En games vullen ook steeds vaker grote arena’s over de hele wereld. Zo ging de halve finale van het wereldkampioenschap League of Legends, het populairste online spel, vorig jaar door op de Heizel in Brussel. Toen zakten zeker 8.000 fans naar daar af om hun helden in actie te zien.

bron: vtm.be